Értéktár Bizottság

Tudjon meg többet a megyénkben létrehozott értéktár bizottságról

tovább
Vas megyeiÉrtéktár

Böngéssze a megyei értéktárba bekerült értékeinket

tovább
Javaslatmegyei értéktárba

Tekintse meg, hogy hogyan jelölhet értéktárunkba új értéket

tovább
Kapcsolatlinkek

Elérhetőségeink és együttműködő partnereink

tovább


Vetélkedő a Vas Megyei Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteményéből


II. internetes forduló
Kedves Diákok!

Nem árulunk zsákbamacskát: ebben a vetélkedőben
- Csúcsmagyar nevezetességek
- Sánta kutyák
- Hőskáosz
- Rí-mekk
- Históriás idők
- Házimozi és egyéb elmepörgető, talpraesettséget és alapos bogarászást igénylő feladatok várnak rátok.

Ha négyetekben megvan a közös akarat, alkossatok csapatot (ne felejtsetek el nevet is adni magatoknak), és ugorjatok fejest az első forduló világába.

Vetélkedőnk akkor éri el célját, ha szűkebb hazánk, Vas megye ismert és kevésbé híres értékeiről, valamint a hungarikumokról nemcsak információkat gyűjtötök egybe, hanem közösen megélt élményeket is szereztek a játék, a gondolkodás, az interjú, a képalkotás során.

Vas Megye Önkormányzata 2018 őszén háromfordulós vetélkedőt hirdet a Vas megyei iskolák 5-8. és 9-12. évfolyamain tanuló diákjai részére a Vas Megyei Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő szellemi, tárgyi, épített, kulturális örökségünknek, valamint természeti értékeinknek széles körű megismertetése vágyával.

A vetélkedő résztvevői: Vas megye általános és középiskoláinak négyfős csapatai.
Kategóriák: 
A) általános iskolás korosztály (5-8. évfolyam),
B) középiskolás korosztály (9-12. évfolyam).

A vetélkedő témakörei: a Vas Megyei Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében található épített és kulturális örökség, hagyományok, természeti értékek.

A vetélkedő lebonyolítása:
1. forduló (2018. október 4 - november 9.): a Vas Megyei Önkormányzat www.vasiertektar.hu és az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ https://www.srpszkk.hu/ honlapjáról letölthető, élményszerű feladatokat tartalmazó feladatlap kitöltése.

2. forduló (2018. november 22. 15-16 óra): internetes feladatsor (tesztkérdések).

3. forduló (2019. január 10.): szóbeli döntő kategóriánként az 1-2. fordulóban legjobb eredményt elért 6-6 csapat részvételével.

Díjazás: A szóbeli döntőbe jutott csapatok tagjai és felkészítő tanárai többszázezer forint értékű tárgynyereményben részesülnek.

A versenyre való jelentkezés: a www.vasiertektar.hu és a https://www.srpszkk.hu/ honlapokról letölthető jelentkezési lapon lehetséges október 20-ig. Egy iskola tetszőleges számú csapatot indíthat, a szóbeli döntőbe iskolánként és kategóriánként egy-egy csapat juthat be.

További információk elérhetők a vetélkedő versenyszabályzatában a www.vasiertektar.hu és a https://www.srpszkk.hu/ honlapon.

Táruljon fel hát az Értéktár!

Szombathely, 2018. szeptember 17.


Majthényi László sk.
Vas Megyei Közgyűlés elnöke